среда, 22. април 2009.

O kompanijama koje proizvode Noni Sok

U ovom tekstu biće nabrojane, po našem sopstvenom izboru, samo neke od kompanija vezane za proizvode od Nonija. Sve one proizvode Noni sok, ali se njihova tehnologija proizvodnje razlikuje. Treba naglasiti da ovaj sajt nema nikakve poslovne ili bilo kakve druge veze sa ovim kompanijama. One su izlistane samo radi informisanja čitalaca i ilustracije činjenice da se Noni sok proizvodi na svim kontinentima i od strane mnogih, manjih ili većih, fabrika.

Noni Connection

NoniConnection sa sajta http://www.nonialoha.com/ je mala porodična firma koja je locirana na Havajima, na ostrvu Oahu. Njihov Noni sok je 100% čisti Havajski Puna Noni Sok. Za razliku od mnogih prodavaca Noni soka, ova zaposleni u ovoj firmi žive, i rade na Havajima. Njihov noni sok dolazi sa Puna i Kona oblastima. Na padinama vulkanskih ostrva, Noni plod se ručno bere i zatim se koriste tradicionalne metode obrade ploda pre no što se on pošalje za Honolulu gde se nalazi fabrika za proizvodnju i flaširanje.

U asortimanu proizvoda ovog proizvođača nalaze se i Noni kapsule koje se proizvode procesom dehidratizacije gde se zadržavaju hranjivi i lekoviti sastojci ove biljke. Dve kapsule se mogu rastvoriti u pola deci vode i dobiti čist rekonstruisani noni sok.

Noni kapsule su odlične za ljude koji ne tolerišu ukus noni soka ali žele da isprobaju njegove koristi.

Kompanija Tahitian Noni International (TNI)



Multinacionalna kompanija TNI je bila osnovana 1996 godine od strane Kerry Assay, Kim Assay, John Wadsworth, Stephen Story i Kelly Olsen. Centrala je locirana u gradu Provo, državi Juta u SAD-u. a mnoge ispostave postoje u više od 30 zemalja sveta.









Svakih 1.8 sekundi se proda jedna flaša Noni soka firme TNI negde na svetu!
to znači da se proda

...2000 flaša svakog sata
...48.000 flaša dnevno
....1.440.000 flaša mesečno
....17.280.000 flaša svake godine!









Noni Biotech International - Noni Maui

Noni Biotech International LLC je najavio otvaranje svog novog postrojenja za procesiranje Noni Soka na Havajima. Ovo će omogućiti firmi Noni Maui da postane glavni prerađivač soka vrhunskog kvaliteta. Novo postrojenje će proizvoditi 100 000 litara Noni soka mesečno. Sok će imati organski HOFA sertifikat i pečat kvaliteta.

Noni Biotech International je posvećen naučnom istraživanju u vezi sa Havajskim noni plodom i lekom protiv raka. Ima distributere širom sveta i prva je kompanija koja je dobila odobrenje za prodaju na tržištu Evropske Unije. Prodaju 100% čist noni sok.


Thailand's Finest 100% Pure Traditional Noni Juice



"Thailand’s Finest" je Noni sok vrhunskog kvaliteta, i prodaje se mnogo povoljnije nego ostali rekonstruisani i razređeni noni proizvodi. Ne sadrži šećer, vodu, aditive ili alkohol.

Calivita Noni

Calivita.com je poznata firma koja između ostalog proizvodi noni sok od biljaka sa Polinezije, Malezije i Australije. Njihov noni sok sadrži 18 vrsta aminokiselina, uključujući i esencijalne amino koseline, i kompletan spektar B vitamina. Tu su i minerali, kalcijum, magnezijum, kalijum, gvožđe itd.

Osim toga Calivita Noni sok sadrži i prokseronin neophodan da bi se proizveo kseronin - alkaloid koji igra važnu ulogu u metaboličkim procesima organizma. U noni soku su identifikovani preko 150 vrsta važnih hranjivih sastojaka.